Locuinţe noi şi curate pentru persoanele defavorizate din Caransebeş
În cursul săptămânii trecute, a început reabilitarea spaţiilor de la fostul Spital de Psihiatrie din Caransebeș, unde locuiesc acum mai multe familii defavorizate. Acțiunea face parte din proiectul „O șansă pentru comunitățile marginalizate din municipiul Caransebeș”, derulat de Primărie, în parteneriat cu Asociația „Organizația pentru Strategii și Programe de Dezvoltare”, Episcopia Caransebeșului, Colegiul Național „Traian Doda” și Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș.
Astfel, au loc lucrări de reabilitare, extindere și igienizare a locuințelor sociale în care locuiesc familiile membrilor grupului-țintă al proiectului, lucrări la finalul cărora aceștia vor beneficia de condiții optime de locuit. Continuă lectura „Locuinţe noi şi curate pentru persoanele defavorizate din Caransebeş”
E mai greu cu comunitățile defavorizate
Primarul Felix Borcean și șefa Serviciului Integrare Europeană, Gabriela Bănăduc, au prezentat proiectul POCU „O șansă pentru comunitățile marginalizate din municipiul Caransebeș”, care se adresează exact acestor comunități.
Focus Group – Discriminarea la locul de munca, prevenirea si combaterea discriminarii pe baza de etnie
Cursuri de formare profesională în proiectul „O șansă pentru comunitățile marginalizate din municipiul Caransebeș”
O nouă etapă a proiectului „O șansă pentru comunitățile marginalizate din municipiul Caransebeș” a demarat de câteva zile. Astfel, adulții selectați în grupul țintă sunt instruiți prin cursuri de formare profesională de 48 de ore pe săptămână, pentru a dobândi competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației ca instrument de învățare și cunoaștere. Continuă lectura „Cursuri de formare profesională în proiectul „O șansă pentru comunitățile marginalizate din municipiul Caransebeș””
Diversitate multiculturală. Viață. Culoare. Sunete. Ritm!
Ucenicie in curtea Caromet
„Vreau să vă spun că am găsit o deschidere totală la dl Octavian Dena, managerul de la Caromet, din prima dânsul s-a arătat dispus să ne ajute, luând în stagii de ucenicie pentru diferite meserii tineri din Caransebeș. Carometul este un model pozitiv de implicare în viața comunității noastre și sper ca exemplul lor să fie și un imbold pentru alte firme din municipiu și din zonă, care să ne sprijine în munca noastră de a dezvolta abilitățile tinerilor, de a-i forma, ajuta profesional și a le găsi posibilități de angajare”, a declarat primarul Felix Borcean. Continuă lectura „Ucenicie in curtea Caromet”
Milioane de euro pentru comunitatile defavorizate
Proiectul „O șansă pentru comunitățile marginalizate din municipiul Caransebeș” a fost lansat oficial joi, la Caransebeș, în cadrul unei conferințe la care au participat conducerea municipalității, partenerii proiectului și alți factori care își vor da mâna timp de 3 ani în încercarea de a ridica nivelul de trai pentru 650 de persoane, adulți și copii, din zonele cu probleme ale Caransebeșului. Un proiect consistent, așa cum l-a catalogat primarul Felix Borcean, cu o valoare care se apropie de jumătate din bugetul anual al Primăriei: „Un proiect de mare amploare, care se adresează comunităților marginalizate din Caransebeș. Suntem conștienți că greul de acum începe. Ca să vă faceți o imagine mai clară, valoarea acestui proiect este de 5,5 milioane euro, adică jumătate din bugetul anual al Primăriei, iar acești bani, într-o formă sau alta, intră în comunitatea din Caransebeș, o sumă uriașă. E o șansă extraordinară pentru municipiul nostru, un proiect demarat în mandatul fostului primar Marcel Vela”. Continuă lectura „Milioane de euro pentru comunitatile defavorizate”
Barăcile din Balta Sărată și „blocurile NATO” din Caransebeș se schimbă la față
„Primarul Caransebeșului, Felix Borcean, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „O șansă pentru comunitățile marginalizate din Caransebeș”, derulat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Proiectul are o valoare de peste 24 de milioane de lei și este destinat unui număr de 220 de copii și 380 de adulți care locuiesc acum la barăcile din Balta Sărată, la blocul „Nato” din cartierul Țiglărie și în incinta fostului Spital de Psihiatrie din zona Țarină și care vor beneficia, pe lângă reabilitarea și extinderea locuințelor, de servicii educaționale, medicale sau de integrare pe piața muncii”, a postat Primăria Caransebeș pe contul său de pe o rețea de socializare. Continuă lectura „Barăcile din Balta Sărată și „blocurile NATO” din Caransebeș se schimbă la față”
Începere proiect „O șansă pentru comunitățile marginalizate din municipiul Caransebeș”, COD SMIS 2014: 101559
Obiectivul general al proiectului este de a contribui la reducerea numărului persoanelor de etnie romă și a celor de alte etnii aflate în risc de sărăcie din zonele marginalizate identificate, printr-o abordare integrată, adaptată nevoilor cu care locuitorii acestor zone se confruntă zi de zi. Continuă lectura „Începere proiect „O șansă pentru comunitățile marginalizate din municipiul Caransebeș”, COD SMIS 2014: 101559”