Locuinţe noi şi curate pentru persoanele defavorizate din Caransebeş

În cursul săptămânii trecute, a început reabilitarea spaţiilor de la fostul Spital de Psihiatrie din Caransebeș, unde locuiesc acum mai multe familii defavorizate. Acțiunea face parte din proiectul „O șansă pentru comunitățile marginalizate din municipiul Caransebeș”, derulat de Primărie, în parteneriat cu Asociația „Organizația pentru Strategii și Programe de Dezvoltare”, Episcopia Caransebeșului, Colegiul Național „Traian Doda” și Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș.
Astfel, au loc lucrări de reabilitare, extindere și igienizare a locuințelor sociale în care locuiesc familiile membrilor grupului-țintă al proiectului, lucrări la finalul cărora aceștia vor beneficia de condiții optime de locuit.
„Mai exact, se vor realiza utilitățile necesare, respectiv apă, canalizare, energie electrică şi gaze, instalațiile interioare și exterioare, consolidări, subfundări, finisaje interioare și exterioare, se vor reabilita energetic clădirile – acoperișuri, planșee, anvelopă, instalații interioare contorizate pentru o suprafață de aproximativ 1.243 mp. În acest mod, reabilitarea şi igienizarea locuinţelor va genera beneficii pentru grupul-ţintă, pe de o parte din punct de vedere medical, având în vedere condiţiile improprii în care aceste persoane locuiesc la momentul actual, igienizarea locuinţelor contribuind la ameliorarea stării de sănătate a acestora, dar și din punct de vedere social, pentru că reabilitarea și igienizarea acestor locuinţe vor conduce și la reducerea marginalizării cu care aceste persoane se confruntă”, a spus Gabriela Bănăduc, managerul proiectului.
Valoarea totală a proiectului este de 24,1 milioane de lei, iar perioada de desfășurare este de 36 de luni, respectiv 14.08.2017-13.08.2020.
Mădălina DOMAN

Sursa: https://www.7-zile.com/locuinte-noi-si-curate-pentru-persoanele-defavorizate-din-caransebes/