Barăcile din Balta Sărată și „blocurile NATO” din Caransebeș se schimbă la față

„Primarul Caransebeșului, Felix Borcean, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „O șansă pentru comunitățile marginalizate din Caransebeș”, derulat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Proiectul are o valoare de peste 24 de milioane de lei și este destinat unui număr de 220 de copii și 380 de adulți care locuiesc acum la barăcile din Balta Sărată, la blocul „Nato” din cartierul Țiglărie și în incinta fostului Spital de Psihiatrie din zona Țarină și care vor beneficia, pe lângă reabilitarea și extinderea locuințelor, de servicii educaționale, medicale sau de integrare pe piața muncii”, a postat Primăria Caransebeș pe contul său de pe o rețea de socializare.

Pentru municipiul Caransebeș, contractul este ca o gură de oxigen după ce noua administrație, deși a trecut un an de zile, nu a prea excelat la capitolul proiecte cu finanțare europeană, dar semnarea acestui contract poate fi un început bun.

Cât privește barăcile din cartierul Balta Sărată acestea sunt locuite de către cetățeni de etnie romă, nu au apă curentă sau canalizare, cele câteva zeci de familii care le populează fiind obligate să folosească și să se spele la o cișmea din proximitate.

Sursa: http://www.banatulazi.ro/baracile-din-balta-sarata-si-blocurile-nato-din-caransebes-se-schimba-la-fata/